МЗС висловило протест проти репресій у Криму

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України протестує проти чергового посилення репресій проти громадян України в анексованому Росією Криму.

Міністерство закордонних справ України протестує проти чергового посилення репресій проти громадян України в анексованому Росією Криму.

Про це йдеться в заяві прес-служби МЗС, передає «Слово і Діло».

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров пообіцяв, що в Україні буде створено Міжнародний комітет «Крим» для захисту прав людиниСказано 16 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Україна рішуче протестує проти чергового посилення репресій з боку Російської Федерації щодо громадян України на території тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», – йдеться в повідомленні.

Так, 27 жовтня російські правоохоронці перервали засідання об'єднання «Кримська солідарність» у Сімферополі.

За інформацією міністерства, правоохоронці Росії звинувачують адвоката Едему Семедляєву, правозахисницю Лілію Гемеджі та координатора «Кримської солідарності» Ділявера Меметова в порушенні антитерористичного та антиекстремістского законодавства.

МЗС України вважає ці звинувачення черговою спробою залякування. Також у заяві МЗС висловило стурбованість новими обшуками в оселях кримських татар.

«Україна заявляє про неприпустимість намірів російської окупаційної влади передати власність Меджлісу кримськотатарського народу керованому з Москви «Духовному управлінню мусульман Криму». Це є продовженням цілеспрямованої дискримінаційної політики окупаційної влади щодо кримських татар – корінного народу Криму», – йдеться в заяві.

Раніше МЗС надіслало чергову ноту протесту Росії.

Також нагадаємо, МЗС засекретило дані про висланих з України 23 дипломатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: