МЗС надіслало чергову ноту протесту Росії

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України направило Росії ноту протесту в зв'язку з черговим призовом жителів окупованого Криму до російської армії.

Міністерство закордонних справ України надіслало Росії ноту протесту в зв'язку з черговим призовом жителів окупованого Криму до російської армії.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Призов в Україні: скільки чоловіків забрали в армію в 2014-2018 рокахУ квітні-травні 2018 року в армію заберуть більш ніж 15 тисяч чоловіків. Частина служитимуть у Збройних силах, частина – в Держприкордонслужбі та Нацгвардії.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що такі дії з боку РФ є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, яке забороняє державі-окупанту примушувати кримчан служити в її збройних силах, а також чинити тиск і вести пропаганду на користь добровільного вступу до армії.

«МЗС України вимагає від РФ скасувати призов на військову службу на території тимчасово окупованої частини суверенної території України – АР Крим і міста Севастополя, припинити переслідування громадян України за небажання служити в окупаційній армії, а також забезпечити безумовне виконання своїх міжнародних зобов'язань як держави-окупанта», – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, що в жовтні окупаційна влада Криму оштрафувала 18 осіб за ухилення від служби в російській армії. За даними ООН, Росія з 2015 року призвала до лав своїх збройних сил близько 12 тисяч чоловіків, які проживають в анексованому Криму.

Раніше Україна надіслала РФ ноту протесту через Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: