Динаміка обстрілів ООС: понад 700 порушень режиму припинення вогню за місяць

Читать на русском

З 26 вересня до 28 жовтня 2018 року в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) було зафіксовано 738 обстрілів, під час яких 11 українських військових загинули й 44 отримали поранення. Лише впродовж минулої доби бойовики 19 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ, у тому числі 3 рази з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, в результаті чого один військовослужбовець Об'єднаних сил був поранений.

Масовані обстріли на донецькому та луганському напрямках відбулися з 27 до 30 вересня, коли противник обстрілював наші позиції зі знарядь забороненого калібру. В результаті обстрілу загинули 6 українських військовослужбовців.

Ще одне загострення з масованими обстрілами наших позицій на донецькому напрямку було зафіксоване із 7 до 10 жовтня, коли кількість обстрілів коливалася від 21 до 34 на добу. За цей період семеро наших бійців загинули, п'ятеро – отримали поранення.

У суботу, 27 жовтня, над непідконтрольними уряду України територіями Донецької області зник безпілотник СММ ОБСЄ.

Про це повідомляється в оперативному звіті місії. О 1:18 поблизу населеного пункту Калинове, що за 72 км на схід від Донецька, безпілотник виявив зенітний ракетний комплекс 9К33 Оса. Після цього безпілотник був відправлений в напрямку Саурівкі.

За даними спостерігачів, протягом 35 хвилин польоту в районах Саурівкі та Нижньокринська відзначалися перешкоди, за оцінкою, внаслідок глушіння. Безпілотник не повернувся до наземного пункту управління й вважається загубленим.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ветерани АТО взяли участь у Марафоні морської піхоти США.

Також ми писали, що на «Іграх нескорених» наші ветерани вибороли ще одну медаль для України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: