Динаміка обстрілів ООС: понад 800 порушень режиму припинення вогню за місяць

Читать на русском

З 25 червня до 29 липня 2018 року в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) було зафіксовано 839 обстрілів, під час яких 13 українських військових загинули й 44 отримали поранення. Лише минулої доби бойовики 30 разів обстріляли позиції українських військових, у результаті чого один наш військовослужбовець отримав поранення. Він доправлений до військового мобільного шпиталю.

Піки загострення ситуації проходили переважно на донецькому напрямку. Максимальна кількість українських військових загинули та отримали поранення в період із 26 до 30 червня, коли бойовики використовували заборонену зброю. В результаті обстрілу 5 українських військових загинули, а 10 – поранені. Ще одне загострення на тому ж напрямку було зафіксоване з 24 до 28 липня, коли кількість обстрілів коливалася від 25 до 34 на добу. За ці напружені п'ять днів четверо наших бійців загинули й стільки ж – отримали поранення.

При цьому спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співпраці в Європі зафіксували 120 вибухів на Донбасі. Про це йдеться в звіті місії.

У Донецькій області СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, включаючи близько 60 вибухів. За даними ОБСЄ, в Луганській області спостерігачі місії констатували аналогічний рівень порушень режиму припинення вогню, при цьому зазначивши збільшення кількості вибухів (близько 60).

Також у звіті наголошується, що 25 липня один із бойовиків погрожував збити безпілотний літальний апарат ОБСЄ. Місія зафіксувала бойові броньовані машини та інші ознаки військової присутності в зоні безпеки.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми публікували карту ООС: ситуація на сході України на 30 липня.

Також ми писали, що в ОБСЄ відзвітували про вибухи на Донбасі.

Хочете обговорити матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: