Лещенко не виконав обіцянку голосувати за скасування санкцій проти каналів «112 Україна» та NewsOne

Читать на русском
Депутат Лещенко провалив обіцянку підтримати постанову про скасування результатів голосування за запровадження санкцій проти телеканалів.
Сергій ЛещенкоСлово і Діло

Народний депутат України Сергій Лещенко провалив обіцянку підтримати постанову про скасування результатів голосування за запровадження санкцій проти телеканалів.

Таку обіцянку він дав 17 жовтня 2018 року в ефірі NewsOne, нагадує «Слово і Діло».

«За вимогою регламенту такі постанови мають голосуватися в сесійній залі за їх скасування. Я голосуватиму за скасування. Це не справа парламенту вирішувати, які канали правильні, а які – ні. Для цього є відповідні органи, які стежать за дотриманням каналами законів у частині ліцензування», – сказав Лещенко.

Однак, коли Верховна Рада 18 жовтня 2018 року голосувала за проект постанови про скасування рішення парламенту про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) проти телеканалів, нардеп не підтримав цю законодавчу ініціативу. Таким чином, він провалив свою обіцянку.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Лещенко дав 31 обіцянку, з яких 15 виконав, а 6 – провалив.

Нагадаємо, 4 жовтня, Верховна Рада рекомендувала РНБО України запровадити санкції щодо компаній, які входять до структуи власності телеканалів «112 Україна» та NewsOne.

В ОБСЄ відреагували на наміри запровадити санкції проти телеканалів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: