У Польщі за три роки потроїлася кількість студентів з України

Читать на русском
Лише 9 відсотків українців, які навчаються в Польщі, мають намір повертатися додому. 28 відсотків опитаних хочуть залишитися в Польщі, а 29 відсотків хотіли б переїхати в іншу країну ЄС.

За останні три роки кількість студентів з України в Польщі зросла з майже 10 000 до 35 584.

Про це в четвер, 27 вересня, повідомляє Польське радіо з посиланням на дані Польського Інституту громадських справ, пише «Слово і Діло».

Дані опитування показали, що українці вибирають Польщу тому, що тут їм необхідно менше грошей для життя, ніж в інших країнах; існує перспектива навчання без оплати або з пільгами в оплаті; можна легше потрапити на навчання; існує можливість після закінчення вишу знайти роботу за фахом; а також тому, що в Польщі гарна якість освіти.

Лише 9% українських студентів планують повертатися додому. 29% хоче переїхати в іншу країну ЄС, 28% українських випускників польських вишів хочуть залишитися в Польщі. А 26% студентів ще не знають, куди вони поїдуть.

Серед тих, хто хоче залишатися в Польщі, головні причини такі: висока зарплата, хороші умови життя і хороші можливості працювати за фахом.

Раніше повідомлялося, що за 10 років Карту поляка отримали понад 100 тисяч українців.

Раніше повідомлялося, що в Польщу за півроку не пустили майже 25 тисяч українців. При цьому 40% відмов були видані через відсутність у громадян України документів, що обґрунтовують мету в'їзду та умови перебування в Польщі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: