Європарламент має намір призначити спецпредставника у справах Донбасу

Читать на русском
Європарламент пропонує призначити спеціального представника ЄС з питань Криму і Донбасу, а також розширити мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і на Азовське море.

Європарламент пропонує призначити спеціального представника ЄС з питань Криму і Донбасу, а також розширити мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і на Азовське море.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в проекті резолюції щодо ситуації в Азовському морі, передає Укрінформ.

Європарламентарі також закликали високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріку Могеріні виступити з пропозицією про розширення мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на спостереження за ситуацією в Азовському морі.

«Європарламент закликає високого представника ЄС - віце-президента Єврокомісії ретельно відстежувати розвиток ситуації з безпекою в Азовському морі, враховуючи зростання можливості потенційного конфлікту в Європі, що матиме великі наслідки для безпеки, які безпосередньо торкнуться ЄС і країн-членів. У зв'язку з цим ЄП вважає, що найбільш ефективним буде призначення спеціального посланника ЄС щодо Криму і регіону Донбасу, який також буде відповідальним за Азовське море», - йдеться в проекті документа.

Європарламент проголосує за цю резолюцію в четвер, 25 жовтня.

Раніше президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО від 12 жовтня «Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів на півдні і сході України, в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці».

Нагадаємо, Порошенко в ООН розповів про мілітаризацію окупованого Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: