Козаченко провалив обіцянку про те, що БПП не голосуватиме за підняття акцизів на алкоголь

Читать на русском
Депутат Козаченко провалив обіцянку про те, що о БПП не буде голосувати за підняття акцизів на алкоголь. Більшість із фракції підтримали законопроект, який, зрештою, не ухвалили.
Леонід КозаченкоСлово і Діло

Народний депутат Леонід Козаченко провалив обіцянку про те, що БПП не голосуватиме за підняття акцизів на алкоголь. Він зазначив, що збільшення акцизу сьогодні не можна здійснювати, оскільки це спричинить збільшення рівня тіньової економіки.

Таку обіцянку він дав 20 липня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми за підвищення акцизів, але в разі, якщо наводиться лад. Якщо порядку ніхто не хоче, ми не голосуватимемо. Тому, якщо у Верховній Раді поставлять на голосування питання підняття акцизів без одночасної боротьби з нелегалами, я думаю, що Верховна Рада за це не проголосує. Бо на всіх комітетах буде порушене питання перед МВС, СБУ: ви отримали списки порушників? Ви порушили справу хоч проти одного порушника? Ви ведете боротьбу?», – заявив нардеп.

У грудні 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект про індексацію на рівень інфляції ставок акцизів, окрім акцизу на етиловий спирт та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом (№6776-д).

5 вересня 2018 року Кабмін ухвалив рішення про підвищення мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін на алкогольні напої.

Зокрема, мінімальні ціни на лікеро-горілчані вироби зросли на 12,4-12,9%, ціни на віскі, ром та джин – на 12%, коньяк – на 6,6-9,5%, вино – на 4,5-13,5%.

18 жовтня 2018 року Верховна Рада провалила законопроект про зміни до Податкового кодексу, які уряд пропонував внести разом із проектом держбюджету-2019. Законопроект пропонував підвищити ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати. Тобто акциз на алкоголь і тютюнові вироби, екологічний податок та рента за користування радіочастотним ресурсом мали зрости на 9%.

Більшість народних депутатів від БПП підтримали ухвалення такого рішення (84 народних депутати зі 135). Однак це не допомогло ухвалити законопроект. Оскільки фракція підтримала спробу підвищити акциз на алкоголь, обіцянка Козаченка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Козаченко дав 13 обіцянок, з яких 3 виконав, а 5 – провалив.

Нагадаємо, ми писали, як голосувала фракція БПП та інші нардепи за зняття недоторканності з Колєснікова.

Також ми повідомляли, що в БПП обрали заступника голови фракції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: