Київрада зробила крок до заборони продажу алкоголю вночі

Читать на русском
Депутати Київської міської ради погодили проект рішення, який передбачає обмеження продажу спиртовмісних напоїв з 23:00 до 10:00.

Депутати Київської міської ради погодили проект рішення, який передбачає обмеження продажу спиртовмісних напоїв з 23:00 до 10:00.

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення прийняли за засідання постійної комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики, повідомили у прес-службі Київради.

Які міста в Україні відмовилися від продажу алкоголю вночіУ Чернігові, Черкасах, Ужгороді, Луцьку, Івано-Франківську та Львові вже заборонено продавати спиртне вночі. В столиці суд скасував таке рішення міськради.

Зокрема пропонується запровадити заборону на торгівлю вином, пивом (крім безалкогольного), алкогольними та слабоалкогольними напоями в МАФах і стаціонарних об’єктах торгівлі.

При цьому, правило не поширюватиметься на заклади ресторанного господарства – кафе, бари, заклади громадського харчування тощо.

«Цим проектом рішення ми хочемо обмежити продаж алкоголю в у стаціонарних об’єктах торгівлі, МАФах та тимчасових спорудах з 23.00 до 10.00. І цього разу ми доведемо справу до кінця. Що важливо, документ підтриманий і підписаний усіма фракціями в КМР, секретарем Київради та мером міста», - зазначив співавтор відповідного проекту рішення, депутат Київради Владислав Михайленко.

Згідно з документом, передбачається, що Департамент міського благоустрою виконавчого органу Київради отримає функції контролю за підприємцями, які не виконуватимуть встановлені обмеження.

Раніше Порошенко підписав закон, який дозволяє місцевій владі встановлювати обмеження продажу алкоголю в певний час доби.

Нагадаємо, в Запоріжжі заборонили продаж алкоголю в нічний час.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: