Стало відомо, що в маршрутках підвищать віртість проїзду

Читать на русском
Знову зросте вартість проїзду. Маршрутки готуються підняти ціни. У Києві квиток може подорожчати на на 1-3 гривні, а проїзд на приміських маршрутах - на 20-25 відсотків.

Ціна проїзду в маршрутках Києва до кінця року може зрости на 1-3 гривні, а проїзд на приміських маршрутах - на 20-25% через зростання вартості палива.

Як пише «Слово і Діло», про це в коментарі УНІАН повідомив виконавчий директор асоціації «Автоперевізники Київщини» Олексій Павленко.

Від скількох чашок кави доведеться відмовитися киянам через подорожчання проїздуВартість проїзду в столичному транспорті підвищилася вдвічі. Скоріш за все, кияни заощаджуватимуть на ранковій каві перед роботою. Ми підрахували, від скількох чашок кави доведеться відмовитися на користь оплати за проїзд.

За його словами, до кінця року ціна проїзду в Києві може зрости на одну-три гривні.

«При цьому в Київській області ціна проїзду на приміських маршрутах може зрости десь на 20-25%. Приблизно на п'ять-десять гривень. Скрізь по-різному», - сказав він.

При цьому Павленко, зазначив, що наступного року варто очікувати подальшого підвищення тарифів.

«Ми очікуємо в 2019 році зростання мінімальної зарплати, яка теж вплине на вартість проїзду на маршрутах не тільки Києва та Київської області, а й по всій Україні», - підкреслив він.

Виконавчий директор асоціації повідомив, що зростання тарифів на проїзд у 2018 році пов'язане з підвищенням ціни на пальне: «Багато хто недооцінює фактор вартості палива, але тариф на проїзд в основному тримається на ньому. Паливо зросло приблизно на 30%, і зрозуміло, що за зростання хоча б на 10% тариф повинен був бути переглянутий. Але перевізники не робили цього. Вони хотіли витримати плановий рік за стабільного тарифу. Але, на жаль, пальне зросло, що спричинить перегляд розміру тарифів».

Павленко зазначив, що вже близько десяти підприємств поставили до відома органи місцевого самоврядування про зміну тарифів. При цьому він підкреслив, що перевізники не повинні погоджувати розмір тарифу з органами місцевого управління, а лише ставити їх до відома.

Нагадаємо, з 14 липня разова поїздка в Києві в метро, тролейбусі, трамваї, комунальному автобусі, на фунікулері і у міській електричці коштує 8 гривень. При купівлі місячних проїзних проїзд коштує від 6,50 гривні.

Столичні маршрутки слідом за метро почали підвищувати вартість проїзду. Новий тариф, який ввели на деяких маршрутах, виявився нижчим, ніж у тролейбусах і трамваях після підвищення тарифів.

Також відомо, що влада неодноразово заявляла, що маршрутки замінять громадським транспортом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: