Смертельні ДТП з маршрутками: що чекає перевізників

Читать на русском
Якщо ліцензія на комерційне перевезення пасажирів відсутня, транспортний засіб буде конфісковано.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян попередив, що контроль силами Нацполіції та транспортної інспекції усіх перевізників розпочинається з 21 липня. У разі, якщо ліцензія на комерційне перевезення пасажирів відсутня, транспортний засіб буде конфісковано.

Про це він повідомив за підсумком нарад з МВС, Нацполіцією, Мінекономрозвитку, Укртрансбезпекою та представниками асоціацій автобусних перевізників, пише Слово і Діло

«Якщо є ліцензія, але автобус незаконно переобладнаний з вантажного на пасажирський - перевізник позбавляється ліцензії і сплачує 17 тис. грн штрафу», - констатував Омелян.

За його словами, з легальними перевізниками досягнуто домовленості про те, що з 1 серпня буде запроваджено електронний кабінет перевізника, до якого матиме доступ сама компанія, трансінспекція та Нацполіція.

У кабінеті буде реєструватися уся інформація щодо перевізника, його ліцензій, маршрутів, штрафних балів тощо, уточнив міністр.

«З 1 січня 2019 року введемо gps tracker, електронний квиток та тахограф або його аналог. Готуємо пропозиції щодо державного сприяння з оновлення парку автобусів», - заявив Омелян.

Він наголосив, що з боку глави уряду Володимира Гройсмана відомство має «повну підтримку»

З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто на пасажирські, будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт.

Нагадаємо, 20 липня за участю маршрутних таксі у Житомирській та Миколаївській областях сталися дві масштабні автомобільні аварії. На Житомирщині загинули 10 осіб, на Миколаївщині – 5, загалом 22 травмованих.

Додамо, також Омелян планує у 2018 році розпочати встановлення систем гальмування швидкості на в’їзді в населені пункти.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: