Як планували облаштувати свої округи мажоритарники Івано-Франківської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати від одномандатних виборчих округів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми розбиралися, що мажоритарники Івано-Франківської області обіцяли облаштувати в своїх округах та що зробили для виконання своїх зобов’язань.

В області 7 мажоритарників, і всі вони давали обіцянки щодо облаштування округів. Найбільше планів та намірів озвучив Юрій Соловей (ОВО №89, Снятин), який дав 11 запевнень.

Він мав намір у 2017 році відкрити дитячий садок у селі Малий Рожин. Голова Малорожинської сільради повідомила, що нардеп сприяв виділенню коштів із державного бюджету, але дитсадочок має відкритися лише в серпні 2018 року, перед новим навчальним роком. Як зазначає сільська голова, роботи з ремонту затягнулися, а також районна електростанція затягнула з термінами виконання своїх робіт.

Дійсно, звернення Солов'я про включення до переліку об’єктів (заходів), що фінансуються в 2017 році за рахунок субвенції з державного бюджету, Малорожинського дитячого садка нам підтвердили в Міністерстві фінансів. Зауважимо, що нардеп доклав усіх зусиль, але садочок відкрився із запізненням на рік.

Два роки тому Соловей пообіцяв, що до кінця 2016-го буде завершене будівництво спортивної зали в Довгопільській школі.

«Довгопільська ЗОШ – 500 тисяч гривень. Сподіваюся, що вже цього року завершимо будівництво нової сучасної спортивної зали», – зазначив Соловей на своїй сторінці у Facebook.

Але грошей не вистачило. Станом на 2 березня 2017 року спортивна зала ще була не добудована, однак більша частина робіт була проведена в 2016 році. Варто додати, що, за словами начальника відділу будівництва та інфраструктури Верховинської РДА Марії Цвілинюк, нардеп усіляко сприяв вирішенню вищевказаної проблеми.

Також нардеп має намір допомогти з завершенням другої черги будівництва садочка в селі Криворівня.

«Питання пришкільного інтернату надзвичайно актуальне. Для його приведення до нормального стану вже було виділено 100 тисяч. Із державного бюджету планується ще решта суми, яка необхідна для завершення. Крім того, спільно із сільським головою докладемо необхідних зусиль, щоб завершити другу чергу садочка», – написав він у соцмережі.

Ще 5 обіцянок Соловей виконав, серед яких намір відремонтувати дах у Снятинській школі ім. Стефаника та ремонт спортивної зали Пістинської школи.

Два роки тому Соловей обіцяв сприяти будівництву басейнів у межах округу, в яких зможуть займатися тисячі дітей і відпочивати дорослі. Нардеп повідомив, що в Снятині добудований відкритий басейн, а в Рожневі зведений професійний басейн. За рік Соловей повідомив, що в школі міста Снятина відремонтували басейн.

Анатолій Дирів (ОВО №86, м. Долина) провалив передвиборчу обіцянку залучити інвесторів для проведення на території краю пошуково-розвідувальних робіт нафтогазових родовищ та їх розробки.

В 2016 році з України вийшли такі іноземні інвестори, як Shell і Chevron, через що були згорнуті всі спільні проекти. В Івано-Франківську пройшли протести працівників нафтогазової галузі під будівлею облдержадміністрації та обласної ради проти закриття нафтових і газових свердловин в області й скорочення робочих місць. Зокрема, йдеться про закриття двох нафтогазових родовищ – Лопушнянського та Битків-Бабченського.

До того ж у відкритих джерелах відсутня інформація про сприяння Диріва в питанні залучення інвесторів для розвитку галузі.

Усі обіцянки Олександра Шевченка (ОВО №83, м. Івано-Франківськ) щодо округу стосуються ремонту доріг.

«Максимум робимо для того, щоб відновлювати дороги Закарпаття. Але, на жаль, поки що настільки мізерна кількість фінансів, що трохи сконцентрувалися в районі Хуста, але я впевнений і переконаний, що цього й наступного року (2019 – ред.) від перевалу й аж до самого Мукачева (на трасі Мукачево-Рогатин ╢ ред.) буде зроблена ідеальна дорога. Я в це вірю й боротимуся за це», – заявив депутат.

Його брат Віктор Шевченко (ОВО №85, м. Калуш) обіцяв сприяти модернізації школи в селі Чагрів Рогатинського району, але нічого для цього не зробив. Про це «Слову і Ділу» повідомила директорка Чагрівського НВК. Не доклався нардеп і до розробки проектно-кошторисної документації для облаштування в школі санвузла та заміни вікон на металопластикові.

Юрій Тимошенко, як і обіцяв, «вибив» кошти з держбюджету на створення проекту облагородження паркової зони вздовж річки Прут та Шевченківського озера. У відповідь на наш запит у лютому 2018 року голова Коломийської міскої ради Ігор Слюзар повідомив, що з ініціативи нардепа минулого року був розроблений проект на капітальний ремонт споруд парку ім. Т. Шевченка над річкою Прут у Коломиї.

Кошти на ці потреби були виділені з міського бюджету. В 2018 році заплановано реалізувати цей проект за рахунок коштів державного бюджету.

Усі обіцянки Михайла Довбенка (ОВО №84, м. Тисмениця) щодо облаштування округу досі перебувають у процесі виконання. Чотири роки тому на виборах він пообіцяв вирішити екологічні проблем, пов’язані з роботою Бурштинської ДРЕС але досі не зробив жодного депутатського запиту й не подав жодної законодавчої ініціативи з цього питання.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми склали рейтинг відповідальності мажоритарників Івано-Франківської області.

Також ми писали, як мажоритарники Львівської області обіцяли навести лад в округах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: