Що мажоритарники Києва обіцяли зробити в галузі медицини та освіти

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати, обрані в одномандатних виборчих округах, виконують свої обіцянки. Сьогодні ми аналізували, що мажоритарники Києва обіцяли зробити в галузі медицини та освіти.

В Києві загалом 13 депутатів-мажоритарників, але подібні обіцянки давали лише шість. Лідером за ними є Дмитро Андрієвський. У січні 2016 року нардеп обіцяв початок будівництва нового дитячого садка на бульварі Івана Лепсе. «На 2016 рік у бюджеті міста заплановано ще більше коштів для Солом'янського району, і в наших планах будівництво нової школи на розі Лебедєва-Кумача та Яблонської, будівництво нового дитячого садка на бульварі Івана Лепсе, 81-А», – розповів Андрієвський. Але восени терміни виконання своєї обіцянки він переніс, запевнивши, що забезпечить будівництво нового дитячого садка в 2017 році. Таким чином, ця обіцянка провалена.

А обіцянку щодо будівництва школи на розі вулиць Лебедєва-Кумача та Яблонської він виконав. У червні 2016-го для школи вже заклали фундамент, до кінця року добудували фасад і завершили зовнішні роботи.

У січні минулого року Андрієвський заявив про намір обладнати поліклініку на вулиці Гарматній. У серпні він повідомив, що у відкритій після реконструкції поліклініці запрацював сучасний рентгенографічний апарат. Крім того, за залучені бюджетні кошти там замінили всі вікна. Тож цю обіцянка депутат виконав.

Борислав Береза у своїй передвиборчій програмі пообіцяв залучати інвестиції для будівництва сучасного пологового будинку в найбільшому житловому масиві столиці – Троєщині. Обіцянку він ще не виконав, але певні кроки вже зробив. У 2016 році він надіслав прем'єр-міністру Володимиру Гройсману депутатське звернення щодо будівництва. Також «Слову і Ділу» він повідомив, що надсилав низку запитів до Кабінету міністрів і Київської міської адміністрації щодо розробки та закладки кошторисної документації для будівництва.

Наприкінці минулого року Київрада передбачила в бюджеті-2018 кошти в розмірі 76 мільйонів гривень для будівництва багатопрофільної лікарні, що включає в себе пологовий будинок, на території житлового масиву Троєщина.

Андрій Іллєнко та Юрій Левченко обіцяли виборцям запровадити обов'язкове державне соціальне медичне страхування. Відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді в липні 2015-го, проте згодом відкликаний. Більше поки жодних ініціатив на цю тему не було.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» склало список парламентарів, які за всю каденцію примудрилися не виконати жодної обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: