Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сольвар домагатиметься відновлення статусу міста Фастова, як міста обласного підпорядкування з поверненням власних податкової та митної служб та інших органів державної влади

На позачергових парламентських виборах 2014 року кандидат у народні депутати України по одномандатному виборчому округу №91 Руслан Сольвар у своїй передвиборній програмі пообіцяв домагатися відновлення статусу міста Фастова, як міста обласного підпорядкування з поверненням власних податкової та митної служб та інших органів державної влади.
Не виконано
Сказано 24 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=12808
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=12808
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5753
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=9&kod8011=15769
  • Лист народного депутата Руслана Сольвара від 5 жовтня 2018 року
  • http://sfs.gov.ua/pro-sfs-ukraini/struktura-/teritorialni-organi/

Результат

19 листопада 2015 року у Фастові за ініціативи міської громадської ради та керівників громадських організацій відбулося багатолюдне громадське віче, на якому поряд з вимогою створити в місті функціонально повноцінний відділ поліції, звучали вимоги повернути всі територіальні структури організацій, які були «виведені» з Фастова, а саме: Укрпошти, Укртелекому, фіскальної служби, газової контори, санепідстанції та інших. Серед учасників заходу були представники народного депутата Руслана Сольвара. Члени громади міста Фастів та району висловили керівництву держави рішучий протест проти перетворення міста обласного підпорядкування у містечко з урізаними правами та можливостями.

Станом на вересень 2018 року депутат не направляв запити з метою відновлення статусу міста Фастова, як міста обласного підпорядкування та повернення власних податкової, митної служб та інших органів державної влади.

Зазначимо, у місті Фастів немає територіального органу Державної фіскальної служби.

Для уточнення інформації ми направили запит народному депутату.

У відповіді парламентарій запропонував звернутися нам до розпорядника інформації про виділення державних субвенцій на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій – Міністерства фінансів.

Таким чином, нардеп не надав відповіді по вказаному питанню.

Оскільки Руслан Сольвар не володіє інформацією щодо виконання даної ним обіцянки, останню вважаємо невиконаною.