Сольвар не домагався виділення коштів для благоустрою залізничної станції у Фастові

Читать на русском

Народний депутат України Руслан Сольвар провалив обіцянку зробити все можливе для виділення коштів та благоустрою території на залізничній станції «Фастів».

Таку обіцянку він дав 22 січня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«У Фастові відбудеться відзначення сторіччя підписання Акту об’єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою, адже саме в штабному вагоні на станції «Фастів» 1 грудня 1918 року керівники ЗУНР та УНР підписали попередній договір про об’єднання українських земель.

До відзначення цієї дати варто готуватися заздалегідь. Серед першочергових планів – ремонт доріг і центральних площ міста Фастова, зокрема площі Соборної, де має бути встановлений пам’ятник Соборності України.

Також заплановано впорядкувати територію на залізничній території «Фастів», відремонтувати міський Палац культури, оновити фасади будівель на головних вулицях міста. Звісно, втілити всі задуми в життя буде неможливо без співфінансування з обласного та державного бюджетів. Тому зроблю все можливе, щоб кошти, передбачені на ці проекти, були виділені й використані за призначенням. Фастів має стати візитівкою нашої держави!», – написав Сольвар на своїй сторінці в Facebook.

Однак нардеп не надсилав запитів щодо виділення коштів та благоустрою території на залізничній станції «Фастів».

«Слово і Діло» неодноразово зверталося до депутата Сорльвара з проханням повідомити, що він робить для виконання обіцянок, але першу відповідь на наші запити ми отримали в жовтні 2018 року. Причому Сольвар так і не повідомив по суті, яких зусиль він доклав, щоб домогтися виділення коштів для благоустрою Фастова. Натомість він запропонував звернутися до розпорядника інформації про виділення державних субвенцій на здійснення заходів із соціально-економічного розвитку територій – до Мінфіну.

Депутат Сольвар не виконав обіцянку докласти максимум зусиль, щоб домогтися виділення коштів для благоустрою залізничної станції у Фастові до річниці підписання Акту злуки УНР і ЗУНР.

З огляду на те, що Руслан Сольвар не володіє інформацією щодо виділення коштів для благоустрою Фастова, для виділення яких він обіцяв докласти всіх зусиль, у тому числі для благоустрою території на залізничній станції, його обіцянка отримує статус «не виконано».

Відзначимо, що такі обіцянки не належать до компетенції народного депутата України. Однак парламентарі активно роздають популістські запевнення, тому ми фіксуємо ці заяви для зваженої характеристики поведінки персони в публічному просторі.

До речі, Фастівська міськрада розпорядилася провести загальноміський двомісячник благоустрою. Залізничні підприємства, розташовані в межах міста, мають впорядкувати закріплені за ними території та смуги відведення.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Сольвар дав 54 обіцянки, з яких 20 виконав, а 32 – провалив.

Нагадаємо, Сольвар не домігся виділення грошей для реконструкції очисних споруд міста Фастова.

Як працює народний депутат Руслан Сольвар, дивіться в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: