РФ надає застарілу інформацію про здоров'я політв'язнів – Денісова

Читать на русском
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що Росія надає їй застарілу інформацію про стан здоров'я українських політв'язнів.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що Росія надає їй застарілу інформацію про стан здоров'я українських політв'язнів.

Про це Денісова написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Звільнення політв’язнів: чи вплине Ердоган та чи достатнім є тиск ЗаходуПрезидент України сподівається, що турецький лідер Реджеп Ердоган допоможе вплинути на Росію для звільнення українських політв'язнів.

«На мій запит про стан здоров'я Балуха, Чапуха, Дегерменджі і Джеппарова відповів Михайло Федотов (глава Ради з прав людини при президенті РФ). Радник президента РФ написав, що українець Володимир Балух голодував тільки місяць. Не більше 200 днів, як підраховували все, а тільки 30. І начебто в кінці квітня політв'язень відновив харчування. Але ми всі знаємо, що тільки 9 жовтня Володимир Балух написав листа про призупинення протесту на час етапу в колонію», - зазначила Денисова.

Вона додала, що стан здоров'я Балуха і трьох інших політв'язнів, утримуваних в Криму, російські лікарі оцінюють як задовільний, але не надають Денісовій ніяких підтверджуючих медичних довідок.

За інформацією Денісової, ця інформація є відповіддю на її серпневий запит.

«Задумайтесь: пройшло майже 2 місяці. Інформація про здоров'я наших політв'язнів вже просто неактуальна», - підсумувала Денісова.

Раніше Денісова просила Червоний Хрест направити до Балуха лікарів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: