Битва за Буковель: НБУ програв апеляцію Коломойському

Читать на русском
НБУ програв апеляцію екс-власникам ПриватБанку в Київському апеляційному господарському суді й не зможе забрати в них курорт Буковель.

НБУ програв апеляцію екс-власникам ПриватБанку в Київському апеляційному господарському суді й не зможе забрати у них курорт Буковель.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі регулятора, передає FinClub.

Київський апеляційний госпсуд 22 травня відхилив скаргу Нацбанку та залишив у силі рішення Господарського суду Києва від 21 лютого про розірвання іпотечних договорів між НБУ і ТОВ «Скорзонера». При цьому Нацбанк планує подавати касаційну скаргу.

У лютому суд першої інстанції задовольнив позов «Скорзонера» до НБУ й розірвав шість іпотечних договорів, укладених між позивачем та відповідачем як забезпечення боргових зобов'язань ПриватБанку перед Нацбанком за кредитами рефінансування. Ці договори були укладені між ТОВ «Скорзонера» та НБУ в жовтні 2014 року.

Предметом іпотеки за договорами виступало нерухоме майно, що належить позивачу, за адресою: Івано-Франківська обл., м. Яремче, с. Поляниця, де розташований гірськолижний курорт Буковель.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв, що після приходу до влади поверне незаконно виведені через Приватбанк коштиСказано 6 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

За даними Єдиного реєстру юросіб, фізосіб-підприємців та громадських об'єднань, бенефіціарами ТОВ «Скорзонера» є екс-власники ПриватБанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. А за даними системи YouControl, «Скорзонера» є засновником туристичного комплексу Буковель.

Суд дійшов до висновку, що НБУ міг списати заборгованість із рефінансування з рахунків вже державного ПриватБанку, але не зробив цього. В рішенні суду йдеться про те, що в серпні 2017 року Нацбанк вимагав від позивача погасити заборгованість ПриватБанку в розмірі 2,66 млрд грн у тридцятиденний термін.

Нагадаємо, раніше заступниця голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що ПриватБанк має продати непрофільні активи: гірськолижний курорт Буковель, будівлю телеканалу 1+1 у Києві та літаки авіакомпанії МАУ.

Відзначимо, що Буковель був прийнятий на баланс ПриватБанку під час націоналізації.

Також у липні колишній керівник ПриватБанку Олександр Шлапак заявив, що банку належить 1/3 курорту Буковель.

Раніше Коломойський програв «Нафтогазу» суд у Лондоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: