Підрахували, скільки мирних жителів загинуло на Донбасі за півроку

Читать на русском
Наєв провів робочу зустріч з американською делегацією, очолюваною надзвичайним і повноважним послом США в Україні Марі Йованович.

З початку проведення операції Об'єднаних сил через обстріли з боку сепаратистів загинули п'ятеро цивільних осіб.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв повідомив у вівторок, 23 жовтня, прес-центр ООС у Facebook, передає «Слово і Діло».

Автокефалія для України: чи буде РФ мститися на Донбасі?Вселенський патріархат 11 жовтня ухвалив рішення продовжити процедуру надання томосу українській церкві. В РФ тим часом пригрозили наслідками. Чи чекати ескалації на Донбасі, розбирались експерти.

Наєв провів робочу зустріч з американською делегацією, очолюваною надзвичайним і повноважним послом США в Україні Марі Йованович. Під час зустрічі Наєв розповів про ситуацію на Донбасі, зазначивши, що противник продовжує обстріли населених пунктів, зокрема, застосовуючи важке озброєння.

«З початку операції Об'єднаних сил зафіксовані 58 обстрілів населених пунктів і один обстріл ділянки місцевості, в результаті яких загинули п'ятеро цивільних осіб і десять були поранені», – повідомляє прес-центр ООС.

Крім того, за словами Наєва, за останній місяць на Донбасі зросла кількість мирних громадян, які загинули або були травмовані в результаті спрацювання вибухових пристроїв на непідконтрольній Україні території. За словами Наєва, це є наслідком нехтування з боку противника будь-яких норм мінної безпеки.

«У результаті підриву на ворожих мінах загинули п'ятеро цивільних осіб, троє з яких – діти, ще один хлопчик був тяжко поранений», – повідомив він.

Наєв також додав, що сепаратисти продовжують активно використовувати безпілотники російського виробництва. Він зазначив, що з початку ООС були знищені п'ять російських безпілотників типу «Орлан-10».

Раніше в Луганській ОДА заявили про артобстріл бойовиками Щастя.

Нагадаємо, на Донбасі бойовики не дають вивезти тіла цивільних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: