Стало відомо про візит посла США до Маріуполя

Читать на русском
Посол США Марі Йованович відвідає Донецьку область для відкриття і проведення випробувань пілотної установки з очищення води.

Посол США в Україні Марі Йованович разом із міністром з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадимом Чернишем відвідають 25 жовтня з робочим візитом Маріуполь.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в МінТОТ у вівторок, 23 жовтня.

Українські військові отримали 750 мільйонів доларів від США – ЙовановичЗа останні три роки Сполучені Штати Америки надали Україні допомогу в формі навчання й техніки для військових на 750 мільйонів доларів.

У межах візиту відбудеться урочисте відкриття та проведення випробувань установки з очищення води в Маріуполі (Старокримська фільтрувальна станція). У заході візьмуть участь, зокрема, мер Маріуполя Вадим Бойченко та директор КП «Вода Донбасу» Сергій Панченко.

Зазначимо, 22 жовтня Йованович здійснила візит до Луганської області, під час якого відвідала КПВВ «Станиця Луганська» й зустрілася з керівництвом обласної державної адміністрації в Сєвєродонецьку. Як повідомили в прес-службі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, учасники зустрічі обговорили можливі шляхи вирішення ситуації, що склалася навколо Луганської ТЕС у Щасті, яка залишається єдиним великим підприємством із вироблення електроенергії в області й має запас вугілля до початку листопада. Цю проблему, за словами посла США в Україні, вона має намір обговорити в Києві.

Як відомо, Марі Йованович відвідувала Донбас улітку 2017 року разом зі спецпредставником Держдепу США Куртом Волкером.

Нагадаємо, на початку жовтня ЗМІ повідомили, що в Україну надійшла велика партія американської летальної зброї та боєприпасів, включно з ракетами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: