Як у Беслані: що зроблять із корпусом коледжу в Керчі

Читать на русском
Корпус Керченського політехнічного коледжу можливо не буде відновлено. Він стане меморіалом. Рішеня прийматимуть викладачі та студенти.

Підконтрольна Кремлю влада Криму не виключає, що корпус Керченського політехнічного коледжу не буде поновлено, і він стане меморіалом.

Як пише «Слово і Діло», рішення про це мають ухвалити спільно з викладачами та студентами навчального закладу, сказав російським ЗМІ призначений Росією віце-прем'єр Криму Ігор Михайличенко, пише «Крим. Реалії».

Оприлюднили список постраждалих під час вибуху в КерчіПостраждалі були госпіталізовані до п'яти лікарень, 13 поранених після отримання медичної допомоги вирушили додому.

«Спочатку потрібно говорити з педагогами і студентами. Запитати, чи готові вони далі проводити навчання в цій будівлі, все-таки моральна травма серйозна завдана. У Беслані місце (школа після захоплення заручників) залишилося недоторканим і стало меморіалом», – сказав він.

Також Михайличенко зазначив, що після закінчення роботи слідчих співробітники російського Мінбуду в Криму досліджуватимуть будівлю.

«Після експертизи буде зрозуміла сума, яка необхідна для відновлення. Але спочатку потрібно говорити з людьми, чи готові вони продовжувати там навчання», – пояснив він. Нагадаємо, кількість госпіталізованих через трект у Керченському політехнічному коледжі зросла до 47 осіб.

У кримських лікарнях залишаються постраждалі в стані не важче середнього ступеня.

«Слово і Діло» писало, що трагедія у Керчі відбулася 17 жовтня. За даними російського слідства, 18-річний студент 4 курсу коледжу Владислав Росляков розстріляв з рушниці людей у навчальному закладі.

Також у будівлі стався вибух. Згодом у речах Рослякова знайшли вибухівку. Після стрілянини по людях Росляков наклав на себе руки.

За останніми даними, загинула 21 людина.

У п'ятницю в Керчі попрощалися із загиблими.

ЗМІ оприлюднили відео вибуху, а також, і кадри, як Росляков розстрілює студентів.

Як відомо, захоплення заручників в школі №1 міста Беслана (Північна Осетія) відбулося 1 вересня 2004 року під час урочистої лінійки. Два дні терористи утримували в замінованій будівлі 1128 заручників: переважно дітей, їх батьків та працівників школи.

На третій день у шкільному спортзалі сталися вибухи, пізніше виникла пожежа, через що сталося часткове обвалення будівлі. І хоча більшість заручників були звільнені під час штурму, у теракті загинули 314 осіб, з них 186 дітей. Всього, включно з рятувальниками, загинули 333 людини, і понад 800 отримали поранення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: