У Керчі стався теракт: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

У коледжі Керчі (Крим) стався вибух і стрілянина. За попередніми даними, стріляв один з учнів.
Слово і Діло

У політехнічному коледжі Керчі (анексований Крим) сьогодні, 17 жовтня, стався теракт. У результаті вибуху й стрілянини, за попередніми даними, загинули 18 людей, десятки отримали поранення.

Як повідомляють російські ЗМІ, в організації теракту підозрюють учня коледжу, тіло якого виявили в будівлі (він наклав на себе руки). Слідчий комітет Росії порушив справу за статтею «Теракт», а пізніше перекваліфікував на «вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом».

«Слово і Діло» розбиралося, що про вибух у Керчі пишуть у соціальних мережах.

«Дуже сумна історія, але які можливості для Володимира Путіна відкриває! На тлі падіння рейтингу й повного краху на всіх інших напрямках можна в усьому звинуватити Україну, почати наступ, вторгнення, та що завгодно. Згуртувати народ, підкрутити гайки, помститися за всі провали останніх місяців. Дуже для нього зручно», – написав журналіст Іван Яковина.

«Звинуватять (прогнози): радикали з України (візитка Яроша для багатьох ще не жарт, якщо що), проукраїнські кримські татари, СБУ, диверсанти, радикали з Інгушетії (на те є об'єктивні причини – територіальний спір із Чечнею), ІДІЛ (старе, але актуальне завжди), новий об'єкт цькування для влади Росії (несподіваний ворог)», – написав Гліб В'язівський.

«Мене дивує не те, що ФСБ організувала в Криму теракт. А те, що окупанти не вдавалися до цього перевіреного засобу посилення режиму так довго. Але в тому, що це рано чи пізно станеться, я не сумнівався й багато разів про це писав», – написав журналіст Айдер Муждабаєв.

«Рецепт підняти рейтинг царю в РФ завжди був один. Чекаємо наслідків від Керчі. РФ цьогоріч зазнала багато іміджевих втрат. Тепер ось заповнять такою ціною. Найближчим часом має з'явитися повідомлення про причетність України, напевно обмежать переміщення через КПВВ, якщо взагалі їх не закриють. При цьому заявлять, що дісталися терористи Азовом з боку материкової України», – вважає Єгор Єршов.

«Не виключено, що Путін і Ко вирішили вдатися до перевіреного ще в 90-х способу підготовки громадської думки й світової спільноти до бойових дій. Нагадаю, що Друга чеченська війна почалася на хвилі вибухів у Буйнакську, Волгодонську та Москві, які, найімовірніше, були організовані ФСБ. А наступ на Грузію проходив на тлі заяв про вбивство російських миротворців і загибель 2 тисяч мирних жителів Цхинвалі від обстрілів грузинських «Градів», що потім виявилося абсолютним фейком», – написав Андрій Глухенький.

Нагадаємо, в Москві затримали Віталія Нахлупіна – заступника глави анексованого Криму Сергія Аксьонова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: