В Україні перейменують алкогольну продукцію

Читать на русском
Кучеренко закликав центральні органи виконавчої влади об'єднати зусилля для вироблення дорожньої карти і формування нових найменувань на заміну існуючим позначенням.

Українські винороби висловили спільну позицію, яка узгоджується з діями уряду в частині виконання положень угоди щодо ЗВТ Україна-ЄС у питанні заміни найменувань продукції.

Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко, передає «Слово і Діло».

Українцям готують нове підвищення цін на алкоголь. Які причини цього разу?Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує підвищити мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв. Оцінили ініціативу експерти.

«Українські винороби готові виконати всі вимоги, передбачені в межах Угоди про асоціацію, й перейти на нові найменування для продукції після завершення перехідного періоду», – зазначив Кучеренко.

Відзначається, що під перейменування підпадають, наприклад, «шампанське» та «коньяк». Цього вимагає Франція, тому що ці терміни походять від географічних назв її території – провінції Шампань і міста Коньяк. Так, «шампанське» може стати «ігристим вином», а «коньяк» – «бренді», або отримати інші назви.

Кучеренко закликав центральні органи виконавчої влади об'єднати зусилля для вироблення дорожньої карти й формування нових найменувань на заміну наявним позначенням.

Водночас винороби відзначають, що сьогодні державна політика демонструє зневагу їхніми потребами й запроваджує непідйомні податки та акцизи, оскільки це пропонується законопроектом про підвищення ставок акцизного збору на алкогольну та виноробну продукцію.

Кучеренко зазначив, що не можна збільшувати навантаження на виробника посеред виробничого сезону. Адже люди виконують укладені виробничі контракти, а чергове підвищення акцизу порушує бізнес-плани.

Раніше в Києві знову заборонили продаж алкоголю вночі.

Також нагадаємо, в Україні подорожчав алкоголь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: