В Україні подорожчав алкоголь: нові ціни

Читать на русском
В Україні підвищилася ціна алкогольних напоїв. На пляшці горілки чи коньяка доведеться переплатити від 10 гривень і більше.

У вівторок, 2 жовтня, в Україні підвищиться вартість алкогольних напоїв через підняття мінімальних роздрібних цін. Зростання цін становитиме від 5% до 20%.

Як писало «Слово і Діло», згідно з постановою уряду, мінімальні гуртово-відпускні ціни на горілку підвищені з розрахунку на 1 л чистого спирту на 19,5%, або на 52,33 гривні, до 321 гривні, роздрібні – на 12,4%, або на 49,24 гривні, до 447 гривень.

Чергове підвищення цін: чому «наливайки» та контрабанда сигарет стануть популярнішимиУ проекті державного бюджету на 2019 рік уже прописане підвищення цін на сигарети на 30 відсотків. Також Кабмін вирішив підняти вже цього року мінімальні ціни на алкогольні напої.

Таким чином, 0,5 л горілки подорожчає до 89,4 гривні (проти 79,55 гривні до подорожчання), а пляшка сухого вина коштуватиме 42 гривні, кріплені вина й вермути подорожчають до 49 гривень за пляшку (або на 8,9%), пляшка шампанського зросте в ціні на 12,4% – до 89 гривень.

Також на 12% подорожчають віскі, джин і ром, на 7-9% подорожчає коньяк: 4 зірки – до 139,3 гривні, 5 зірок – до 151,7 гривні.

Другий етап підвищення цін на алкоголь відбудеться з 1 січня 2019 року, коли на 9% підвищаться акцизи.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України підвищив мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на алкоголь.

Згідно з пояснювальною запискою, мінімальні ціни на алкогольну продукцію були затверджені ще у вересні 2017 року.

Підвищення мінімальних цін на алкоголь пов'язане зі зростанням цін на складові, компоненти виробництва, зокрема цін на спирт, тару, комплектуючі.

Також стало відомо, що в Києві знову заборонили продаж алкоголю вночі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: