МОЗ затвердив нові умови вступу до медичних вишів

Читать на русском
Нові умови, зазначають у МОЗ, були ухвалені в межах стратегії розвитку медичної освіти й спрямовані на поліпшення якості освіти лікарів.

МОЗ України затвердив нові умови прийому абітурієнтів до медичних вищих навчальних закладів.

Про це повідомляє прес-служба відомства в понеділок, 22 жовтня, пише «Слово і Діло».

Зокрема, був затверджений новий список конкурсних предметів та нові прохідні мінімуми для низки спеціальностей.

Так, крім української мови та другого конкурсного предмета – біології чи хімії, як третьої конкурсного вводиться фізика або математика.

«Запровадження фізики або математики як третього профільного предмету є одним із кроків на шляху до інтеграції української медицини в міжнародну практику. Сучасна доказова медицина – точна природно-наукова дисципліна, й лікарю необхідно мати знання з фізики, хімії, біології та математики. Крім того, фізика й математика визначають логічне мислення та вміння аналізувати. У більшості європейських країн складання іспиту з цих предметів для вступу до медичного університету є поширеною практикою», – заявив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

Крім того, були встановлені нові прохідні мінімуми. Для абітурієнтів, які обрали спеціальності «Стоматологія», «Медицина» і «Педіатрія», – це 150 балів із профільних предметів. Абітурієнтам, які подали документи на спеціальність «Фармація, промислова фармацевтика», необхідно здати профільні предмети на більш ніж 130 балів.

Нові умови, зазначають у МОЗ, були ухвалені в межах стратегії розвитку медичної освіти й спрямовані на поліпшення якості освіти лікарів.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що Україна визнаватиме іноземні документи про післядипломну медосвіту.

Також нагадаємо, Уляна Супрун звинуватила керівництво двох медичних вишів у саботажі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: