Порошенко вимагає розширити програму субсидій для населення

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко поставив завдання уряду розширити програму субсидій для населення через підвищення цін на газ.

Президент України Петро Порошенко поставив завдання уряду розширити програму субсидій для населення через підвищення цін на газ.

Газ подорожчає на 23,5%. Чому та чи була альтернатива?Україна без кредиту Міжнародного валютного фонду не уникне дефолту, а тому змушена була виконати його умову й підвищити ціну на газ. Про ситуацію поговорили з експертами.

Про це повідомили в прес-службі глави держави, пише «Слово і Діло».

«Як президент я поставив уряду дуже жорстку вимогу: ми маємо захистити людей, розширити програму субсидій, збільшити кількість коштів на виконання цієї програми, щоб від зростання тарифів не постраждали найменш захищені верстви населення й взагалі будь-хто, для кого це підвищення є критичним», – зазначив Порошенко.

Він додав, що під час попереднього підвищення ціни на газ завдяки субсидіям «жодна сім'я не відчула підвищення тарифів на своєму бюджеті».

Нагадаємо, згідно з рішенням Кабміну, з 1 листопада ціни на газ підвищаться на 23,5%. Таким чином, Кабмін встановив ціну на газ для населення 8 тис. 550 грн за тисячу кубічних метрів із листопада. При цьому прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ціни на газ підвищили на значно меншу суму, ніж спочатку вимагав Міжнародний валютний фонд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: