Насалик назвав нову вартість газу для населення

Читать на русском
Для надання наступного траншу Україні в Міжнародному валютному фонді наполягали, щоб українська влада відкоригували ціни на природний газ

З 1 листопада 2018 року вартість природного газу для населення України складе 8550 грн за 1000 кубічних метрів.

Про це 19 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, повідомляє Слово і Діло.

«Проект постанови покладає спеціальні обов'язки на НАК «Нафтогаз України» продавати з 1 листопада газ по 8550 грн за 1000 кубічних метрів», - сказав він.

Уряд також продовжив дію спеціальних зобов'язань на поставку газу за діючою ціною 6958 грн за 1000 кубічних метрів до 1 листопада 2018 року.

Нові правила надання субсидій: що зміниться в 2018-2019 рокахЗ 1 травня діють нові правила надання субсидій. Слово і Діло розбиралося, що змінилося для українців.

Як відомо, для надання наступного траншу Україні в Міжнародному валютному фонді наполягали, щоб українська влада відкоригували ціни на природний газ на внутрішньому ринку до рівня цін на імпорт.

Нагадаємо, 19 жовтня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що з 1 листопада ціна на газ для населення в Україні підвищиться на 23,5%.

Як відомо, Кабмін провів екстрене засідання через ціни на газ.

Також, Гройсман заявив, що підвищення цін на газ обійдеться «мінімальними втратами». До цього повідомлялося, що Кабмін відклав підвищення ціни на газ для населення до 18 жовтня.

Міністр соціальної політики Андрій Рева, в свою чергу, повідомив, що в проекті Держбюджету на 2019 рік закладено зростання тарифів на газ на 25%.

Раніше Слово і Діло розбиралося в нових правилах надання субсидій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: