Гройсман пояснив підвищення цін на газ

Читать на русском
Уряд обрав варіант для виконання умов МВФ, який можна компенсувати субсидіями родинам, не спроможним повністю сплачувати комунальні платежі.

Україна без кредиту Міжнародного валютного фонду не уникне дефолту, а тому змушена була виконати його умову й підвищити ціну на газ.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю ТРК Україна ввечері в неділю, 21 жовтня.

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Ціна на газ. У нас було тільки два варіанти: або мінімальне підвищення, про яке ми домовилися, або дефолт, галопуюча інфляція, знецінення всіх заощаджень. Ми вибрали варіант, який можна компенсувати субсидіями. Щоб незахищені люди не відчули підвищення», - наголосив Гройсман.

Голова уряду підкреслив, кредит МВФ потрібен «не для того, щоб брати нові борги, це для того, щоб віддавати старі. Адже щороку на їх обслуговування ми витрачаємопо $5 млрд».

За словами прем'єра, кожна родина, яка не може повністю оплатити комунальні платежі, отримає субсидію.

«Ми ухвалили рішення про розширення програми субсидій. Спростили підхід до оформлення субсидій. Будемо відстежувати в регіонах, щоб кожна родина, яка не може повністю оплатити комунальні платежі, була захищена і заплатила тільки частину», - сказав Гройсман.

Нагадаємо, уряд розглядав три сценарії розрахунку ціни на газ для населення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: