Блок Зміївської ТЕС у цьому сезоні не перейде на газове вугілля, незважаючи на обіцянку Насалика

Читать на русском

Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик провалив обіцянку, що найближчим часом блок №1 Зміївської ТЕС буде переведений з антрациту на газове вугілля.

Таку обіцянку він дав 21 грудня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«В умовах російської агресії повністю перебудовувати енергетичну структуру країни було архіскладно. Мушу сказати, що ми відмовилися від імпорту російського газу, ми відмовилися від імпорту російської електроенергії, ми повністю забезпечили державу необхідним ресурсом, в тому числі включаючи теплові електростанції.

Ми повністю перейшли на переобладнання котлоагрегатів другого й п’ятого Змієвських блоків. Від цих двох блоків – це мільйон тонн антрацитового вугілля на рік. Зараз ми переформатуємо перший і четвертий блоки, перший Зміївський і четвертий – Трипільки. Це був перший крок, де ми випередили ДТЕК – достатньо потужну організацію. Але стратегічно ми їх випередили», – заявив міністр під час звітної прес-конференції.

У системі тендерних закупівель ProZorro повідомляється, що Зміївська ТЕС 12 червня 2018 року за результатами тендеру замовила в ТОВ «Котлотурбопром» виконання робіт із переоснащення енергоблоків №1 і №6 з антрациту на газове вугілля. Кінцевий термін виконання робіт на суму 114,9 мільйона гривень передбачається 30 червня 2019 року.

Оскільки блок №1 Зміївської ТЕС буде переведений на газове вугілля не найближчим часом, а після завершення опалювального сезону 2018/2019, запевнення Насалика вважаємо невиконаним.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Насалик дав 49 обіцянок, з яких 10 виконав, а 22 – провалив.

Нагадаємо, українські шахти все ще збиткові, незважаючи на обіцянку Насалика.

Також ми писали, які теми хвилюють міністра енергетики Насалика.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: