Верховний суд скасував заборону Опозиційного блоку в одній з областей

Читать на русском
Верховний Суд визнав протиправним та скасував рішення Івано-Франківської обласної ради щодо заборони на території області діяльності Опозиційного блок.

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду погодився з позицією попередніх судових інстанцій і визнав протиправним та скасував рішення Івано-Франківської обласної ради від 17.04.2015 року в частині заборони на території області діяльності політичної партії «Опозиційний блок».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Главком» з посиланням на постанову суду.

Суть справа полягала у тому, що депутати Івано-Франківської облради проголосували за заборону на території області діяльності Комуністичної партії України, Партії регіонів, політичної партії «Опозиційний блок» та Партії розвитку України як таких, що суперечать національним інтересам та порушують права і свободи громадян України.

При цьому, Верховний суд вважає, що вирішення питання щодо заборони легалізації та діяльності певних політичних партій на території області не належить до компетенції обласної ради.

Нагадаємо, також Чернівецька міськрада 25 травня 2017 року ухвалила рішення заборонити діяльність партії «Опозиційний блок», а також провести люстрацію всіх колишніх «регіоналів» та міського голови Олексія Каспрука.

Тим часом нардепи «Опозиційного блоку» та інших фракцій звернулися до Конституційного суду України з поданням про визнання закону про декомунізацію неконституційним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: