Набула чинності постанова Ради щодо санкцій проти телеканалів

Читать на русском
У суботу, 20 жовтня, набула чинності постанова Верховної Ради про звернення до РНБО щодо санкцій проти телеканалів NewsOne і 112 Україна.

У суботу, 20 жовтня, набула чинності постанова Верховної Ради про звернення до РНБО щодо санкцій проти телеканалів NewsOne і 112 Україна.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на документ, опублікований в Голосі України.

Телеканали почали перевіряти на мовні квоти. Як це вплине на ринок?З 13 жовтня загальнонаціональні телевізійні канали в Україні зобов'язані 75 відсотків свого ефіру мовити українською мовою, місцеві телекомпанії – 60 відсотків. Про мовні квоти поговорили з експертами.

Постанова № 9157 «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» набула чинності. Документ сьогодні, 20 жовтня, опублікували в газеті Голос України.

Санкції передбачають ряд обмежень, включаючи позбавлення ліцензій каналів, заборона на використання радіочастот і блокування активів.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що відомство оперативно розгляне питання санкцій проти каналів 112 Україна і NewsOne, як тільки отримає відповідну постанову Ради.

Раніше в ОБСЄ відреагували на наміри ввести санкції проти телеканалів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: