В «Укренерго» заявили про скасування дії надзвичайних заходів у енергетиці

Читать на русском
В Укренерго повідомили, що надзвичайні заходи в енергетиці завершилися, з об'єктивних причин наразі енергосистема України не потребує режиму надзвичайних заходів.

В Україні із середини липня скасовано дію надзвичайних заходів у енергетиці.

Про це заявив виконувач обов'язків директора української національної енергетичної компанії «Укренерго» Всеволод Ковальчук, передає «Слово і Діло».

За його словами, до надзвичайних заходів можуть повернутися в жовтні, якщо будуть зірвані терміни поставок вугілля.

Україна буде співпрацювати з Чехією в сфері енергетикиВ ході зустрічі також обговорювалася можливість поставок запчастин для легкових автомобілів, ремонт і обслуговування вертольотів, можливість створення спільних підприємств.

«Надзвичайні заходи в енергетиці завершилися. 16 липня завершився той місячний період (дії надзвичайних заходів – ред.), який почався раніше», – сказав Ковальчук.

Він додав, що з об'єктивних причин наразі енергосистема України не потребує режиму надзвичайних заходів.

«Якщо будуть зірвані графіки поставок вугілля, можливо, це питання стане актуальним на рівні жовтня. Але поки про це говорити зарано, ми дивимося в майбутнє з оптимізмом», – зазначив Ковальчук.

Раніше противники торгівлі з Росією заблокували поставки вугілля з Донбасу. В результаті в Україні з 17 лютого були запроваджені надзвичайні заходи в енергетиці.

Зокрема, передбачено продовження заходів щодо зниження споживання вугілля антрацитної групи тепловими електростанціями та застосування в разі потреби графіків погодинного відключення електроенергії й графіків аварійного відключення, а також запровадження особливих графіків навантаження енергоблоків атомних електростанцій.   Раніше повідомлялося, що Україна може розширити співпрацю з Казахстаном у сфері енергетики.

Нагадаємо, директор спеціальних проектів науково-технічного центру «Психея» розповів «Слову і Ділу», чому 2019 рік може стати критичним для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: