Морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя візьмуть під охорону

Читать на русском
Керівник прикордонного відомства акцентував увагу на тому, що в умовах російської агресії, терористичних загроз і міграційної кризи прикордонники вживають додаткових заходів щодо посилення контролю за в'їздом в Україну.

Розгорнуте Регіональне управління морської охорони візьме під охорону весь морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя.

Про це голова Держприкордонслужби Петро Цигикал сказав у Краматорську під час заходів в Донецько-Луганському регіональному управлінні в середу, 17 жовтня, пише «Слово і Діло».

В Азовському морі створять систему безпеки. Чи вистоїть Україна проти РФ?В Азовському морі створять єдину систему спостереження за безпекою. Про ситуацію в Азовському морі поговорили з експертами.

Керівник прикордонного відомства акцентував увагу на тому, що в умовах російської агресії, терористичних загроз і міграційної кризи прикордонники вживають додаткових заходів щодо посилення контролю за в'їздом в Україну. Крім того, він зазначив, що для прикриття території України від вторгнення з моря нарощується морська компонента.

«До кінця року буде розгорнуто нове Регіональне управління морської охорони, яке візьме під охорону весь морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя, корабельно-катерний склад поповнюємо новими катерами», - сказав Цигикал.

Також зазначалося, що у відомстві за кращими світовими стандартами створені підрозділи оперативного реагування «Дозор», в тому числі і для проведення спеціальних дій на воді. Створена система бойових резервів із потужним озброєнням і бронетехнікою, які здатні в найкоротші терміни прикрити загрозливі напрямки. А для посилення авіаційної складової в найближчі два роки для прикордонної служби будуть закуплені 24 сучасних легких патрульних вертольота французької компанії Airbus.

Нагадаємо, протягом останніх трьох місяців значно зросла активність Росії в Азовському морі. Росіяни не дозволяють торговим судам, що прямують в українські порти і виходять з них, безперешкодно проходити через Керченську протоку. У зв'язку з цим президент Петро Порошенко раніше доручив міністру оборони, начальнику Генерального штабу та командування ВМС України вжити заходів для того, щоб зупинити російські провокації щодо блокування входження судів в українські порти в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: