Україна готується до відсічі військової агресії на Азові – Порошенко

Читать на русском
Президент нагадав, що в п'ятницю, 12 жовтня, він був в Маріуполі на комплексних тактичних навчаннях сил оборони морського узбережжя.

Україна готується до відсічі російської агресії з морського напрямку - на Азові.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на церемонії прийняття урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна в неділю в Києві, пише «Слово і Діло».

В Азовському морі створять систему безпеки. Чи вистоїть Україна проти РФ?В Азовському морі створять єдину систему спостереження за безпекою. Про ситуацію в Азовському морі поговорили з експертами.

«Ми готуємося до відсічі російської агресії з морського напрямку - на Азові. Порох треба тримати готовим», - сказав він.

Президент нагадав, що в п'ятницю, 12 жовтня, він був в Маріуполі на комплексних тактичних навчаннях сил оборони морського узбережжя. Він відзначив високий рівень боєздатності в українських Військово-Морських сил, «морській піхоті, яка входить до їхнього складу, бронетанкових підрозділів, підрозділів броньованої техніки, артилерії, бомбардувальників, винищувачів, ударних вертольотів».

Порошенко розповів про грамотні дії екіпажів кораблів і катерів ВМС, прикордонників, Національної гвардії, Повітряних сил, артилерії та інженерів, які «жорстко зустріли і знищили умовний десант противника... і відпрацювали на тверду 12-ть».

Раніше РНБО анонсувала масштабні навчання в Азовському морі.

Також нагадаємо, МВС збільшує свою присутність в акваторії Азовського моря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: