На Донбасі виявили новітню російську систему зв'язку

Читать на русском

На Донбасі в Макіївці у володінні бойовиків виявили новітню російську систему зв'язку під назвою Ауріга-1,2В.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать результати розслідування лабораторії цифрової судової експертизи DFRLab, передає ТСН.

РФ відправила колони військової техніки на Донбас. На що досі сподівається Путін?РФ відправила колони військової техніки на Донбас. Курт Волкер переконаний, що РФ затягує конфлікт. Оцінили ситуацію експерти.

Користувач ВКонтакте на ім’я Артем Донецк 9 червня виклав у мережу фотографії, на яких він разом із іншим російським найманцем позує на тлі зеленої супутникової антени. Радіолокаційна тарілка ідентична супутниковій антені російської системи зв'язку Ауріга-1,2В, що перебуває в арсеналі армії РФ з 2014 року.

Для порівняння DFRLab наводить зображення задньої сторони системи Ауріга-1,2В на фрегаті класу Адмірал Григорович «Адмірал Ессен» Чорноморського флоту Росії.

Систему ніколи не експортували в Україну.

Вперше Аурігу-1,2В показали 2015-го на виставці Міноборони Росії у Владивостоці. На табличці перераховані її характеристики і вказаний рік випуску - 2014-й. У 2016 році її помітили в арсеналі​​ російських військових у Сирії.

Дослідники DFRLab також змогли ідентифікувати П-подібну будівлю на задньому плані фотографій ВКонтакте. Її використовував 11-й мотострілковий полк бойовиків Восток у Макіївці.

Система Ауріга-1,2В призначена для відеозв'язку. Бойовики, ймовірно, використовують її для безпечного зв'язку із пристроями на передовій або для комунікації з російськими військовими.

Як повідомлялося, бойовики стягують військову техніку на Донбас.

Також президент Петро Порошенко наказав військовим на Донбасі у відповідь застосовувати всі сили і засоби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: