Назвали дату, коли в Україні відбудеться весняна сесія ПА НАТО

Читать на русском
Україна проведе весняну сесію Парламентскої асамблеї Північноатлантичного альянсу (ПА НАТО) у Києві в 2020 році.

Україна виборола право проведення весняної сесії Парламентскої асамблеї Північноатлантичного альянсу (ПА НАТО) в Києві в 2020 році.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко.

Членство України в НАТО: скільки ще чекатиУкраїна бере участь у саміті НАТО, незважаючи на розбіжності з Угорщиною. Київ чекає підтвердження перспективи членства в НАТО. Про перспективи липневого саміту розповіли експерти.

Зокрема, про це йшлося у вівторок, 16 жовтня, під час першого візиту до Києва із новообраною президентом ПА НАТО Расою Юкнявічене.

«Уже зараз працюємо разом над підготовкою цього важливого для нас заходу. ВР багато робить для адаптації законодавства до стандартів Альянсу. Ухвалили ключовий закон «Про національну безпеку України», в якому, серед іншого, зафіксовано, що міністр оборони має бути цивільною особою», – написала Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Своєю чергою Раса Юкнявічене висловила глибоке розуміння поточної ситуації в Україні. Вона також відзначила, що питання України залишається пріоритетним на порядку денному ПА НАТО. Крім того, вона відзначила важливість внесених до Конституції України змін, що закріплять євроатлантичні прагнення держави.

Зазначимо, президент України Петро Порошенко нещодавно ухвалив рішення про продовження роботи на посаді міністра оборони Степана Полторака, який залишив службу в ЗСУ.

Після перехідного періоду Україна матиме цивільного міністра оборони без армійського минулого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: