В ЄС відклали переговори про членство Албанії та Македонії

Читать на русском
Міністри закордонних справ країн Європейського союзу відклали початок переговорів про вступ до ЄС з Албанією і Македонією до літа 2019 року.

Міністри закордонних справ країн Європейського союзу відклали початок переговорів про вступ до ЄС з Албанією і Македонією до літа 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», таке рішення ухвалено через опір Франції, Нідерландів і Данії, повідомляє видання Ekathimerini у вівторок, 26 червня.

Стало відомо, коли Сербія та Чорногорія вступлять до ЄвросоюзуГолова Європарламенту Антоніо Таяні заявив, що Сербія і Чорногорія можуть стати членами Євросоюзу до кінця 2025 року.

Так, три країни ЄС наполягають на реформах, перш ніж переходити до подальших кроків на шляху до членства в ЄС. Крім того, за даними одного з дипломатів, Нідерланди наполягають, що для початку переговорів про членство в ЄС зміни назви недостатньо.

Дипломат уточнив, що країни повинні відповідати двом базовим критеріям верховенства права та адміністративної спроможності для початку переговорів.

Відзначається, що початок переговорів може початися до червня 2019 року.

Нагадаємо, 19 червня парламент Македонії ратифікував домовленість із Грецією про зміну назви країни на Республіку Північна Македонія.

Однак сьогодні президент Македонії Георге Іванов відмовився підписувати законопроект про перейменування країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: