Підозрюваного у вбивстві болгарської журналістки відправили під арешт

Читать на русском
Підозрюваного у зґвалтуванні та вбивстві тележурналістки з Болгарії Вікторії Марінової поліція Німеччини помістила під арешт.

Поліція Німеччини помістила під арешт підозрюваного у зґвалтуванні та вбивстві тележурналістки з Болгарії Вікторії Марінової, якого затримали напередодні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Associated Press.

Влада Болгарії розкрила подробиці розслідування вбивства журналісткиЧерез вбивство Маринової затриманий житель міста Русе Северин Красіміров. З 2007 року він був під наглядом правоохоронців.

Прокурори федеральної німецької землі Нижня Саксонія заявили, що підозрюваний був затриманий у вівторок увечері неподалік від Гамбурга за європейським ордером на арешт.

Прокурори перевірятимуть, чи може він бути виданий Болгарії і подати заяву про те, щоб він утримувався під вартою.

Болгарський генеральний прокурор Сотір Цацаров підтвердив арешт 21-річного громадянина Болгарії Северина Крассімірова.

Міністр внутрішніх справ Болгарії Младен Маринов зазначив, що слідчі знайшли дані ДНК на одязі та тілі Марінової, яку зґвалтували та задушили 6 жовтня у болгарському місті Русе.

Болгарські ЗМІ повідомили, що мати Крассімірова живе в Німеччині. Міністерство внутрішніх справ заявило, що він залишив Болгарію в суботу вранці, перетнувши міст у Русе над Дунаєм до Румунії.

За його словами, житель Русе Крассіміров мав судимість за крадіжку металобрухту.

Нагадаємо, 6 жовтня у болгарському місті Русе згвалтували і вбили адміністративного директора і ведучу регіонального каналу TVN Вікторію Марінову. Останньою темою, над якою вона працювала, був так званий GPGate – скандал навколо розкрадання коштів з фондів ЄС.

9 жовтня стало відомо, що болгарська поліція затримала у зв’язку з вбивством румуна українського походження, однак пізніше заявила, що відпустить його без висунення звинувачень.

Пізніше голова МВС Младен Марінов підтвердив, що у зв’язку з вбивством був затриманий житель міста Русе Северин Красіміров 1997 року народження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: