Генпрокурор Болгарії прокоментував вбивство тележурналістки

Читать на русском
Генпрокурор Болгарії заявив, що вбивство тележурналістки Вікторії Маринової є актом надзвичайної жорсткості. Поліція ще не має головної версії.

Генеральний прокурор Болгарії Сотів Цацаров заявив, що вбивство директора приватного телеканалу TVN тележурналістки Вікторії Маринової є актом надзвичайної жорсткості.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє TVN.

Цацаров заявив, що вони будуть уважно стежити за ходом розслідування. Він додав, що вони не виключають жодних версій.

«Ясно одне: акт надзвичайно брутальний і жорстокий», - додав генпрокурор.

Також глава болгарського Міністерства внутрішніх справ Младен Маринов зазначив, що вони розглядають усі версії інциденту. Він розповів, що психологи складають психологічний портет вбивці. Маринов додав, що вбивцею могла стати людина з психічними відхиленнями.

Нагадаємо, в болгарському місті Русе жорстоко вбили адміністративного директора і ведучу регіонального каналу TVN 30-річну Вікторію Маринову.

Її тіло виявив місцевий житель в зеленій зоні біля Дунаю. За кілька метрів від тіла були знайдені речі вбитої і був припаркований її автомобіль.

Поліція відпрацьовує кілька версій причин злочину, зокрема й професійну діяльність журналістки.

Раніше ОБСЄ закликала Болгарію знайти винних у вбивстві журналістки.

Це вже третє за рік вбивство журналіста-розслідувача в ЄС - у жовтні 2017 року на Мальті було вбито журналістку Дафну Каруану Галісію, у лютому 2018-го у Словаччині вбили журналіста Яна Куцяка з нареченою. Вбивство у Словаччині спричинило найбільші з 1989 року протести і зрештою - відставку уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: