У Болгарії вбили журналістку

Читать на русском
Поліція зараз відпрацьовує кілька версій причин злочину, в тому числі і те, що вбивство скоєно через професійну діяльність журналістки.

У болгарському місті Русе жорстоко вбили адміністративного директора і ведучу регіонального каналу TVN Вікторію Маринову.

Як повідомляє болгарський телеканал NOVA TV, тіло 30-річної жінки знайшов місцевий житель у зеленій зоні поблизу Дунаю, пише «Слово і Діло».

За кілька метрів від тіла були знайдені речі вбитої журналістки. Неподалік був припаркований її автомобіль. Смерть жінки настала в результаті удару в голову і задушення.

Поліція зараз відпрацьовує кілька версій причин злочину, в тому числі і те, що вбивство скоєно через професійну діяльність журналістки.

Останньою темою, над якою працювала Маринова, був так званий GPGate - скандал навколо розкрадання коштів фондів Європейського Союзу. Ідеться, зокрема, про проекти будівництва об'єктів інфраструктури, що фінансуються ЄС, вартістю в сотні мільйонів болгарських левів, на яких заробляли кошти консалтингові фірми.

Компанія GP Group була однією з таких фірм, і на прикладі її документації стало відомо, яким чином відбувається розкрадання грошей ЄС. Згідно з розслідуванням, до махінацій можуть бути причетні люди з вищого керівництва держави, включно із прем'єром Бойком Борисовим. У розслідуванні також фігурує ім'я голови болгарської «дочки» Лукойлу Валентина Златева.

Нагадаємо, 26 лютого біля Братислави був убитий словацький журналіст Ян Куцяк і його подруга. Причиною загибелі чоловіка називають розслідування зв'язків уряду Словаччини з мафією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: