ОБСЄ закликала Болгарію знайти винних у вбивстві журналістки

Читать на русском
В ОБСЄ заявили, що влада Болгарії повинна оперативно знайти і притягнути до відповідальності причетних до вбивства журналістки Вікторії Маринової.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір заявив, що влада Болгарії повинна оперативно знайти і притягнути до відповідальності причетних до вбивства журналістки Вікторії Маринової, тіло якої було знайдене в суботу в парку міста Русе.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в його заяві, на сайті ОБСЄ.

«Я шокований жахливим вбивством журналістки Вікторії Маринової в Болгарії, яка займалася розслідуваннями. Я буду уважно стежити за відкритим владою розслідуванням», - написав Дезір.

Він також додав, що настійно закликає болгарську владу оперативно знайти і притягнути до відповідальності винних і чітко визначити, чи був пов'язаний напад з її роботою.

Нагадаємо, в болгарському місті Русе жорстоко вбили адміністративного директора і ведучу регіонального каналу TVN 30-річну Вікторію Маринову. Її тіло виявив місцевий житель в зеленій зоні біля Дунаю. За кілька метрів від тіла були знайдені речі вбитої і був припаркований її автомобіль.

Поліція відпрацьовує кілька версій причин злочину, зокрема й професійну діяльність журналістки.

Це вже третє за рік вбивство журналіста-розслідувача в ЄС - у жовтні 2017 року на Мальті було вбито журналістку Дафну Каруану Галісію, у лютому 2018-го у Словаччині вбили журналіста Яна Куцяка з нареченою. Вбивство у Словаччині спричинило найбільші з 1989 року протести і зрештою - відставку уряду.

Нагадаємо, у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета досі не відомі ні виконавці, ні замовники.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: