ЄС планує ввести нові санкції проти Росії

Читать на русском
Рада ЄС затвердить план нових санкцій стосовно Росії у зв'язку з імовірним застосуванням хімічної зброї на зустрічі глав МЗС країн Євросоюзу в Люксембурзі.

Рада ЄС затвердить план нових санкцій стосовно Росії у зв'язку з імовірним застосуванням хімічної зброї на зустрічі глав МЗС країн Євросоюзу 15 жовтня в Люксембурзі.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у прес-релізі Міністерства закордонних справ Великобританії, повідомляє DW.

Санкції передбачають обмеження на в'їзд до Євросоюзу і заморожування європейських рахунків керівників розвідувальних служб Росії і їхніх найближчих соратників.

Нові санкції були запропоновані Великобританією і Францією після хімічних атак у Сирії і отруєння екс-агента ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері. При цьому нові обмеження можуть торкнутися не тільки РФ.

«Йдеться не тільки про Росію і Солсбері, санкції будуть спрямовані проти використання хімічної зброї в усьому світі», - заявили в МЗС Великобританії.

При цьому раніше британська газета The Telegraph повідомила, що санкції будуть спрямовані проти «високопоставлених російських політиків», а також керівництва російських розвідслужб і їхніх соратників, відповідальних за імовірну хімічну атаку.

Глава МЗС Великобританії Джеремі Хант перед засіданням Ради ЄС прийме колег із Польщі, Чехії, Угорщини, Словаччини, Словенії, Болгарії, Хорватії та Румунії у своїй офіційній заміській резиденції Чівнінг-хаус. На зустрічі він подякує їм за підтримку в рамках зусиль із припинення використання хімічної зброї в усьому світі.

Раніше Ягланд повідомив, чи повернеться Росія до ПАРЄ в 2019 році.

Також стало відомо, що шість країн ЄС вимагають санкцій за кібератаки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: