Терещенко пояснив, чому вирішив балотуватися на посаду президента

Читать на русском
Мішель Терещенко, екс-мер Глухова, який нещодавно склав повноваження і заявив про намір балотуватися в президенти України, розповів, за рахунок чого може виграти президентські вибори і чому зміг виграти вибори мера.

Мішель Терещенко, екс-мер Глухова, який нещодавно склав повноваження і заявив про намір балотуватися в президенти України, розповів, за рахунок чого може виграти президентські вибори і чому зміг виграти вибори мера.

Про це він повідомив в інтерв'ю журналу Новое время, пише «Слово і Діло».

Мер Глухова Терещенко йде в президенти. Ще один технічний кандидат?Мер Глухова Сумської області Мішель Терещенко заявив про намір балотуватися в президенти на виборах 2019 року.

«Вони голосували за мене так, як, мабуть, будуть голосувати на наступних виборах безліч українців. Я - абсолютно нове обличчя, нетиповий кандидат, тому що був громадянином Євросоюзу 60 років мого життя. Я служив в армії і був офіцером армії НАТО. Я знаю, що таке Європа, і знаю, що нам потрібно робити, щоб стати країною - членом Євросоюзу», - впевнений Терещенко.

Він також додав, що, коли глухівчани голосували за нього на виборах мера, вони в ще більшому ступені голосували проти нардепа і сина колишнього глави СБУ Андрія Деркача, який, за словами Терещенка, контролює Сумську область.

60-річний Мішель Терещенко - французький бізнесмен і нащадок відомого роду українських підприємців і меценатів - відмовився від французького громадянства на користь українського. 21 березня 2015 року президент Петро Порошенко вручив Терещенку паспорт громадянина України. 26 жовтня 2015 року він виграв вибори в Глухові, набравши майже 70% голосів.

27 вересня він заявив про рішення достроково скласти повноваження міського голови. За його словами, на сесію міськради в цей день, на якій повинні були розглядати в тому числі бюджет, прийшли тільки два депутати. На його думку, «це саботаж», але причиною рішення піти з посади стала «не тільки сьогоднішня ситуація».

1 жовтня Терещенко заявив про рішення балотуватися на пост президента України. Він пояснив, що прийняв це рішення, тому що серед нинішніх кандидатів у президенти не бачить ні в кого політичної волі для зміни країни і боротьби із корупцією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: