Мер Глухова Терещенко йде в президенти: реакція соцмереж

Читать на русском

Мішель Терещенко вирішив скласти повноваження мера Глухова й збирається балотуватися в президенти. Що про це думають у соцмережах – в огляді Слова і Діла.
Слово і Діло

Мер Глухова Мішель Терещенко планує балотуватися в президенти на виборах 2019 року. При цьому раніше він заявив, що складає повноваження міського голови через саботаж з боку місцевих депутатів.

За його словами, політичні сили в місцевих радах і центральна влада перешкоджають реформам і не дають можливості впливати на процеси в місті. Його мета як президента «демонтувати наявну олігархічну систему» в Україні.

«Слово і Діло» розбиралось, як на чергового кандидата відреагували в соціальних мережах.

«Мені також теоретично подобається ідея «Терещенко – президент». Але є два «але». Ніхто його не обере. Крапка. Це зрозуміло будь-кому, хто більш-менш цікавиться нашою політикою. Ок, припустимо, що сталося диво, і його обрали. Він нічого не зміг зробити з місцевою радою невеликого міста та з «місцевим олігархом» Деркачем. Що він буде робити з цілою ВР значно більш досвідчених виродків і з Ахметовим-Фірташем-Коломойським? За рік втече?», – написав політолог Петро Олещук.

«Мішель не такий, як десятки інших кандидатів. Він не в системі – не має багажу комсомольсько-комуністичного, кримінального, корупційного. В нього є свої чесно зароблені мільйони. В нього позаду історія родини Терещенків. У нього в жовтні попереду свято життя – народження нового маленького Терещенка, народження в Києві, а не в Парижі чи Нью-Йорку», – написав Ігор Мазур.

«У стрічці всерйоз обговорюють шанси Мішеля Терещенка на посаду президента. Хлопці, ви з якої планети? Для перемоги потрібні серйозні ресурси. У нас близько 30 тисяч виборчих дільниць. На кожну потрібно 2-3 людини хоча б. Вони в Терещенка є? Фінанси є? Медіаресурси? Впізнаваність у нього яка? 5%? Рейтинг? 0,1%? Про що ви говорите взагалі? Всі претенденти давно відомі. І подобаються вони вам чи ні, один (або одна) з них у травні виголосить присягу», – написав Роман Шрайк.

«Я не уявляю, як чувак рулитиме цілою країною, якщо добровільно за рік до нових виборів склав повноваження мера. А у нас є райони й міста жорсткіші, ніж Глухів. І Деркач далеко не єдиний мажоритарник, якого обиратимуть ще років 15. Терещенко розтринькав свій шанс, оскільки з перших днів зайнявся зміною портретів у кабінетах, пошуком бандитів, ворогів і корупціонерів, але нуль роботи з пошуку союзників. Кандидати в президенти, реальні, давно відомі. Це стабільна п'ятірка», – написала журналістка Марина Данилюк-Ярмолаева.

Нагадаємо, фронтмен групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук не відповів на питання, чи збирається балотуватися в президенти, але заявив, що готовий працювати заради змін у країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: