З'ясувалося, скільки витратять на кіберзахист виборів-2019

Читать на русском
ЦВК звернулася до Верховної Ради з проханням перерозподілити близько 50 мільйонів гривень на гарантування кібербезпеки майбутніх виборів.

Центральна виборча комісія звернулася до Верховної Ради з проханням перерозподілити близько 50 мільйонів гривень на гарантування кібербезпеки майбутніх виборів.

Як пише «Слово і Діло», відповідна постанова ухвалена на засіданні ЦВК в середу, 10 жовтня, повідомляє «Укрінформ».

Порошенко затвердив основні принципи кібербезпекиПрезидент Петро Порошенко підписав закон «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України», прийнятий Верховною Радою України 5 жовтня 2017 року.

Як пояснив заступник голови ЦВК Євген Радченко, цим рішенням комісія просить парламент «перекинути» 49 мільйонів 660 тисяч гривень з одних статей витрат комісії на інші, що стосуються кібербезпеки.

За його словами, додатково Центрвиборчком грошей із держбюджету не просить.

«Це все кошти ЦВК, які були передбачені статтями бюджету, що стосуються проведення місцевих виборів, які були проведені, в тому числі в ОТГ, з тих чи інших причин», – розповів Радченко.

Водночас він запевнив, що це не вплине на призначення виборів в ОТГ, заплановані на 2018 рік.

«Ті кошти, які заплановані на проведення виборів в ОТГ у 2018 році, вони не забираються, вони є. Ситуація, за якої вибори в ОТГ будуть відкладені на пізніший термін у зв'язку з відсутністю коштів, не передбачена», – зазначив заступник голови ЦВК.

Нагадаємо, 5 жовтня під час засідання Верховної Ради новообрані члени Центрвиборчкому склали присягу.

Наприкінці вересня Верховна Рада призначила новий склад ЦВК. Були обрані 14 нових членів, термін повноважень ще двох триває й одне місце залишається вакантним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: