Каплін провалив обіцянку про те, що не дасть «віджати» санаторій «Лермонтовський» в Одесі

Читать на русском
Нардеп Каплін збирався рік утримувати санаторій Лермонтовський як свою приймальню, щоб не пустити туди забудовників. Але об'єкт передали Міноборони.
Сергій КаплінСлово і Діло

Народний депутат України Сергій Каплін провалив обіцянку про те, що не дасть «віджати» санаторій «Лермонтовський».

Таку обіцянку він дав 18 липня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«У нас два завдання. Перше – захистити (санаторій – ред.) «Лермонтовський» від Міністерства юстиції, від Авакова та його оточення, який намагаються сьогодні «віджати» рішенням Кабінету міністрів. Ви знаєте, є окрема постанова, за якою цей об'єкт, що належить, на моє глибоке переконання, саме одеситам (має належати й буде належати одеситам), хочуть забрати в підпорядкування Міністерству юстиції», – повідомив нардеп.

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"

За його словами, санаторій збиралися розділити на дві частини й ту, що ближча до моря, забудувати, а другу – тимчасово залишити як санаторій, трохи облагородивши його територію.

«Ми провели засідання робочої групи, яка була створена при комітеті. На засіданні робочої групи були присутні близько 10 народних депутатів, голова обласної ради, представники профспілок, громадські працівники й трудовий колектив. Ухвалили рішення рекомендувати уряду залишити підприємство «Лермонтовський» у веденні громади міста Одеси та області», – сказав він.

За словами Капліна резонанс такий, що на захист санаторію підніметься ціле мільйонне місто й уряд прислухається до одеситів.

«Якщо не прислухається, то ми потерпимо рік, але не здамо «Лермонтовський». Сьогодні вся територія – це моя приймальня, вони не мають жодного юридичного права ступати на територію цього об'єкта. Відповідно, він сьогодні в розпорядженні одеситів. Ми протримаємося рік, і коли буде новий уряд та новий міністр юстиції, то вже ніхто не зазіхне на цей об'єкт», – заявив Каплін.

Проте 4 жовтня 2018 року нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що санаторій «Лермонтовський» переданий на баланс Міністерства оборони України (перебував у сфері управління Міністерства юстиції). Планується повністю зберегти весь колектив підприємства.

Обіцянка отримує статус «не виконано», оскільки Сергій Каплін запевняв, що санаторій залишиться в одеської громади.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Каплін дав 164 обіцянки, з яких 41 виконав, а 64 – провалив.

Нагадаємо, Каплін не вимагав, як обіцяв, відставки Реви під час Погоджувальної ради.

Також ми писали, що Каплін увійшов до числа політиків, які більше за всіх наобіцяли у вересні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: