Зведення ООС: бойовики 13 разів відкривали вогонь

Читать на русском
Упродовж дня бойовики 13 разів порушили режим припинення вогню, тричі ворог застосував озброєння, заборонене мінськими угодами.

Упродовж дня, від 7 до 18 години російські окупаційні війська 13 разів порушили режим припинення вогню, тричі ворог застосував озброєння, заборонене мінськими угодами.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил.

Карта ООС: ситуація на сході України на 12 жовтняСитуація на сході країни станом на 12 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Вдень бойовики відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях ОС в районі населених пунктів Новоолександрівка, Троїцьке, Світлодарськ, Новолуганське, Новотроїцьке, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове та Лебединське.

«Опорні пункти наших військ поблизу Новолуганського окупанти обстріляли з артилерії калібру 100 мм та озброєння бойових машин піхоти. По позиціях біля Троїцького та Світлодарська противник застосовував міномети 82-го калібру», - йдеться у повідомленні.

Як вказують військові, втрат серед особового складу Об'єднаних сил вдалося уникнути.

Нагадаємо, на окупованій частині Донбасу спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявили військову техніку, розміщену із порушеннями, та свіжовириті траншеї.

Раніше стало відомо, що майже третина України забруднена вибухонебезпечними предметами.

Також президент Петро Порошенко наказав військовим на Донбасі у відповідь застосовувати всі сили та засоби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: