Карта ООС: ситуація на сході України на 12 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби активність противника в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася на високому рівні, окупанти 10 разів застосували під час обстрілів наших позицій важке озброєння. Втім, українські військовослужбовці тримають ситуацію під цілковитим контролем.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 27 ворожих обстрілів, усі вони визначені як прицільні. У тому числі противник 10 разів застосовував міномети калібру 120 та 82 мм, випустивши по наших позиціях 87 мін.

Підрозділи Збройних Сил України 9 разів відкривали вогонь у відповідь.

Втрат серед наших військових внаслідок бойових дій немає.

Напрямки:

На луганському напрямку було 7 прицільних ворожих обстрілів

Тут російсько-окупаційні війська втрималися від вогневих провокацій вночі та у першій половині дня, проте вже після обіду почали обстрілювати наші позиції з наявного озброєння, у тому числі забороненого.

Найгарячіше було під Луганським, де з боку окупованого Логвинового опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил тричі були обстріляні зі 120-ти та 82-мм мінометів, гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру.

Міномети калібру 82 мм противник також використав під час обстрілу українських військових біля Світлодарська.

З гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти вели вогонь неподалік Троїцького, Новозванівки та Кримського.

На донецькому напрямку 20 прицільних обстрілів від противника

Найбільше обстрілів припало на райони Гнутового та Лебединського – 5 і 4 відповідно. І саме тут, а також неподалік Чермалика, російсько-окупаційні війська застосовували міномети калібру 120 та 82 мм.

З піхотного озброєння позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу Водяного обстрілювалися тричі, Мар’їнки, Широкиного та Павлополя – по два рази. Біля Водяного після обіду з боку окупованої Ужівки противник вів вогонь з озброєння бойової машини піхоти.

Крім того, ворог з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї наприкінці доби обстрілював наші опорні пункти неподалік Красногорівки.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 12 жовтня

Станом на 11:00 з початку доби зафіксовано 8 прицільних ворожих обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил.

На Луганському напрямку противник вів вогонь з артилерії калібру 100 мм неподалік Новоолександрівки, а також з озброєння БМП – біля Новолуганського.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська 6 разів обстрілювали наших воїнів з піхотного озброєння. Зокрема, двічі біля Гнутового та по одному разу – поблизу Мар’їнки, Тарамчука, Лебединського і Павлополя.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: