Зведення ООС: нові обстріли бойовиків, є жертви

Читать на русском
Бойовики 39 разів порушили режим тиші, 14 разів застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Минулої доби бойовики 39 разів порушили режим тиші, 14 разів застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння. 1 український військовий загинув, ще 2 - отримали поранення. Від початку поточної доби окупанти двічі відкривали вогонь - втрат серед бійців ЗСУ немає.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у зведенні Об'єднаних сил.

Карта ООС: ситуація на сході України на 9 жовтняСитуація на сході країни станом на 9 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районах н.п. Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Золоте, Новозванівка, Луганське, Новолуганське, Травневе, Залізне, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Березове, Новотроїцьке, Старогнатівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине», - заявили у штабі.

Бойовики вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ствольну артилерію калібру 152 мм застосували, відкриваючи вогонь по опорному пункту українських військ поблизу Новотошківського, калібру 122 мм - у районі н.п. Водяне.

«Позиції ОС в районі Луганського, Гнутового та Лебединського противник обстрілював з мінометів 120-го калібру. По опорних пунктах біля Кримського, Новотошківського, Золотого, Новозванівки, Луганського, Новолуганського та Водяного вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. По захисниках Кримського та Новозванівки окупанти застосовували озброєння бойових машин піхоти БМП-1. Позиції Об'єднаних сил у районі Золотого були обстріляні також протитанковими керованими ракетами», - підкреслили у прес-центрі.

«У ході бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, двоє отримали легкі поранення», - наголосили у штабі.

За даними розвідки, 3 бойовиків знищено та 5 поранено.

«Від початку поточної доби противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляв позиції ОС на маріупольському напрямку поблизу н.п. Гнутове та Широкине. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає», - йдеться у звіті.

Раніше у штабі ООС розповіли про ситуацію на Донбасі.

Також була оприлюднена карта замінованого Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: