Держдеп відреагував на продовження закону про особливий статус Донбасу

Читать на русском
Як підкреслили в Держдепі, це демонструє тривалу прихильність України мирному врегулюванню конфлікту та імплементації Мінських домовленостей.

Офіційний Вашингтон підтримав рішення Верховної Ради України щодо продовження дії закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», назвавши це «сміливим кроком».

Про це йдеться в офіційній заяві Держдепартаменту США, оприлюдненій у четвер, 11 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

Рада продовжила особливий статус Донбасу: як голосували нардепиЗакон підтримали майже всі фракції, крім Радикальної партії Ляшка, Батьківщини та Самопомочі.

«Сполучені Штати вітають рішення українського парламенту й вищого керівництва держави про продовження дії закону про спеціальний статус підконтрольних Росії територій східної України», – відзначили в дипломатичному відомстві США.

Як підкреслили в Держдепі, це «демонструє тривалу прихильність України мирному врегулюванню конфлікту та імплементації Мінських домовленостей».

У Вашингтоні назвали це «сміливим кроком України у напрямку миру», що підкреслює тривалу нездатність Росії виконати свої зобов'язання відповідно до Мінських угод.

«Сполучені Штати продовжують підтримку зусиль Франції та Німеччини в межах Нормандського формату щодо подальшої імплементації Мінських домовленостей і залишаються відкритими до діалогу з Москвою про шляхи відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів», – підкреслюється в заяві Держдепартаменту США.

Раніше в Держдепі зажадали від РФ скасувати «вибори» на окупованому Донбасі.

Також відзначимо, що Держдеп США підтримав надання автокефалії українській церкві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: