НАБУ проводило обшук у судді Вищого госпсуду

Читать на русском
Вдома у судді Вищого госпсуду України провели обшуки детективи НАБУ в справі про збагачення і брехні в декларації.
Олена Яценко

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук вдома у судді Вищого господарського суду України Олени Яценко.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло джерело в правоохоронних органах.

За словами співрозмовника, обшуки вдома у судді Вищого госпсуду України пройшли у межах кримінального провадження про можливе незаконне збагачення, декларування недостовірної інформації та легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом, тобто в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368-2, ст. 366-1 та ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу.

Водночас, у прес-службі НАБУ підтвердили проведення обшуку в одного з суддів Вищого госпсуду України, проте не назвали його прізвище.

«Детективи НАБУ здійснюють слідчі дії (обшуки) в межах розслідування кримінального провадження за фактом можливого незаконного збагачення, легалізації доходів, здобутих злочинним шляхом одним із суддів Вищого госпсуду а також можливого внесення недостовірних відомостей до е-декларацій. Попередня правова кваліфікація – ч.3 ст. 368-2, ст.366-1 та ч. 2 ст. 209 ККУ», – повідомили у Національному бюро.

Як відомо, суддя Яценко брала участь в першому конкурсі до Верховного суду в 2016-2017 роках, але не увійшла в підсумковий список переможців. Також вона подала документи на участь у другому конкурсі до Верховного суду.

Нагадаємо, підозрюваного НАБУ в декларуванні недостовірної інформації суддю ВАСУ Олега Голяшкіна судитимуть закрито. Раніше детективи завершили розслідування щодо нього.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: